Jozelle's Dairies

.. om min vardag, och alla dess små ljusglimtar!

"Life is good"

Kategori: Jozelle's Dairies

Nu har jag krigat mig igenom gårdagen med allt vad det innebar, och dagens arbetsledarutbildning. Känns så skönt, och så himla kul, om än lite stressande. :) Nu är jag halvdöd, så ska bege mig till sängs och återhämta mig. Sedan får jag se vad helgen har att erbjuda mer än gym, jobb och fina människor. 
 
Life is good! :D

"Oh, deer..."

Kategori: Jozelle's Dairies

För jag körde nästan på rådjur igår, två gånger! Tur att man är van och har respekt för att köra i mörkret, hade jag kört fortare hade det funnits ett mindre rådjur i skogen och nya bilen inte varit lika vacker längre... Inte jag heller kanske... :o

Dessutom är det hutlöst mycket i min skalle nu! Nya arbetsuppgifter, möten, fixa schemat, planera allt, Duracell-kaninen Spindeln som behöver en hel del uppmärksamhet, försöka hålla kontakt med lite vänner och familjen... Jag är trött, det är lite jobbigt men också väldigt roligt! Jag gillar verkligen mitt jobb, och känner mig hittills hyfsat bekväm med mina nya arbetsuppgifter med. :) Svårt att inte göra det när man arbetar med en toppentjej och har ett otroligt bra arbetslag! :D 

Nu måste jag sova, för min första dag på min "lediga vecka" kommer innehålla lite hästar, jobb och trevligt folk! Lite energi kommer alltså krävas, så vi får höras imorgon. Ha det! :D 

"I love it"

Kategori: Jozelle's Dairies

... med samtidigt inte. Dagen på jobbet har gått bra, men man börjar bli trött i huvudet vid det här laget. Två dagar kvar! Samtidigt krånglar det hemma, vi har inget vatten i huset och eler går inte igenom i staketen så Spindeln tog sig en skogspromenad på egen hand idag. Än ser vi ingen direkt lösning på något av det. Dessutom är jag på lite dåligt humör, jag gillar inte dubbelmoral vilket jag upplever hos vissa jag känner. 
 
Men får väl vara glad för det man har, en underbar familj och släkt, en goding till häst trots hennes dumma upptåg och nu äntligen en bil så att jag kan ta mig till jobbet trots att man nu har ett otrevligt lån på banken. Inget är perfekt men man får vara glad för det lilla. Skypa med Lina, träffa fint folk och fika med nya jobbkompisen under veckan, blir fint! :) 

Godnatt alla, jobb imorgon och innan dess behöver Spindeln vara avmotionerad, paddock + ev. promenad hoppas jag hinna innan jobbet. Hard work! 

"Back in the game"

Kategori: Jozelle's Dairies

Jomen hej igen, allihop! 
 
Mycket jobb har det varit, lite för mycket för mitt huvud faktiskt... Känner att huvudvärken kommer krypande, men bra mat, antioxidantrik mat och mycket vatten så ska jag nog klara mig tills mitt pass på tisdag är slut. Man märker att immunförsvaret blir sämre när man jobbar mycket med. Ändå är jag friskare än någonsin sedan jag började med No' Poo, och har nu knappt varit sjuk alls denna vintern. Lite snuva någon gång, men inget värre än så. Skönt det iallafall! :D Nu har det varit många som fått magsjuka, så jag håller tummarna för att jag ska slippa detta hemska... 
 
Hästarna mår bra iallafall, och är fortfarande busiga till tusen! Vet inte hur jag ska lyckas motionera av dem utan att överanstränga dem... Mest att de inte rör sig så mycket i hagen, men jag ska gå med dem runt i hagen när jag är ledig på onsdag, sitta med dem en bit bort så att de kanske börjar känna sig mer trygga där borta också. :) Men jag släppte dem i vår paddock häromdagen, och det tyckte de var riktigt lattjolajbans! 
 
 
Vad händer mer... Jo, jag köpte ny bil idag! :D Min gamla Golf börjar ge upp, inte i motorn men i övrigt. Eller egentligen har jag bara ett stort problem med den utöver standardrosten, och det är att handtagsmekaniken i framdörrarna har gett upp i kylan så man kommer inte in i bilen... Men den började ju ge upp i övrigt med, en hel del som snart behöver bytas. Inte så konstigt på en 20 år gammal bil, men man renoverar ju inte en gammal rostig Golf. Sååå nu var det dags för en ny bil. En driftsäker bil med styrka och drag för att dra hästtransport, gärna kombi, och det var precis det jag hittade. En Saab 9-5 Vectorcom 2,3T Kombi. Hoppas att den är så bra som det verkar, för nu står den utanför huset! :D 
 
Nu ska jag sova, ladda för jobb imorgon! :D Ha det! 

"All at once"

Kategori: Jozelle's Dairies

Ojoj, nu händer det mycket! :D 
 
Igår pyssel i stallet, rida mammas fina häst, gosa med min egen, dra in till Borås, träffa en goding och kolla på film, sova hos pappa.
 
Idag upp tidigt, inringd till jobbet, sticka till Göteborg, jobba lite, utbildning (Konduktiv Pedagogik Grundkurs A @ Move&Walk), snacka lite med mina kollegor, boka fika med en av dem och planera en massa. 
 
Imorgon, upp ännu tidigare, åka till Göteborg, jobba 10h, åka hem, soooova! :D 

Sååå... Vi får se om jag hör av mig imorgon, kanske hinner en kortis. Annars finns jag här på torsdag igen! 
 
TIlls vi hörs igen, ha det bäst!
 
.. och tack mamma för att du tar hand om Spindeln så fint åt mig! <3 
 
 

"Change of plans, again"

Kategori: Horseomaniac

Inte blev det att åka till ridhuset med prinsessorna idag heller, då tiden inte fanns. Inte lastträning heller, för de hade liiite för mycket energi för att det skulle göra någon nytta, haha. :) Så istället blev det en promenad till. Jag vet att unghästar inte ska gå för mycket, så att säga, men vad gör en när hästarna har energi så de är påväg att explodera? De rör sig inte så mycket i hagen då de är lite rädda för att lämna stallet/grinden, och där är marken hård och knölig, så kompenserar lite med promenaderna. 

Promenaden var spännande, kan vi lugnt säga. Jag var förberedd med hjälm, om ifall att liksom! ;) Både Spindeln och Flisan var både högt och lågt, kunde absolut inte skritta. Efter en bit fick Flisan frispel, stegrade sig lågt och när mamma då korrigerade henne så fick hon en spark på låret! Korrigering igen, för att sedan lugna ner sig och sköta sig resten av rundan. Spindeln gör inga sådana grejer, hon är mer en racer. En närgången racer. Fort ska det gå, och helst i mitt knä. Hon knuffade mig med bogen hela tiden! Men jag bad envist om eget utrymme och en behaglig hastighet, och efter en stund var det äntligen vad jag fick! Sista halvan skötte hon sig med bravur! Bästa tjejen! :D <3 
 
Sedan var det lite vardagsträning i stallet, men tror inte att hon tog det som träning. Vet inte om hon har gjort det många gånger innan, men att klippa bort tussarna som sticker ut ur öronen och skägget var ingen match! :) 

Imorgon blir det en lugn dag för henne, bara vår dagliga borstning står på schemat. :) 

"Change of plans"

Kategori: Jozelle's Dairies

Jaha, upp tidigt, hästarna ut, vilar en stund. Ringer sedan pappa för att höra när vi ska åka för att försöka få upp min bil. Ohwell, pappa är kräksjuk, så det blir inget med det. Istället blev det en lugn förmiddag hemma, kollade på Gladiatorerna som jag missade igår. :D 

Sedan tog jag en promenad med underbara Spindeln som var något otroligt busig! Hoppade och studsade, ville helst trava hela tiden men fick hon det blev hon så busig att benen var överallt, inte det minsta säkert för min del! Hoppas på att kunna åka ner till ridhuset så Spindeln och Flisan kan bralla av sig på ett bra underlag. :) Det kan de behöva, trots en stor hage så begränsar ju underlaget dem en del, och de är inte så trygga i sin nya hage att de går för långt från grinden. Hoppas de kommer på att hagen är stor snart! :) 
 
Vackra Spindeln som ser tjockare ut än vad hon är med sitt mysiga, puffiga täcke! En Flisan-rumpa fick plats med! :D
 
Sen blev det att kolla på när syrran red lektion, samtidigt som Vicky red mammas fina Welsh Cob DeeDee. Det var ruskigt kallt, kort och gott, men de var duktiga! Sen blev det veg. tacos och film här hemma. Nu blir det snart dusch och sen sängen så att jag är utvilad imorgon då det händer lite grejer! :D 

"Taking a break"

Kategori: Horseomaniac

Efter det att jag slutat jobbet och pallrat mig hem kröp jag ner i soffan och vilade lite. Har varit väldigt trött det senaste, och sovit lite dåligt. Mycket att tänka på just nu, men nya arbetsuppgifter, Spindeln och allt. Jag hoppas det beror på det iallafall, har verkligen inte tid att bli sjuk men det känns inte som om jag skulle bli sjuk heller så. :) 

När jag vilat lite så gick jag ut till stallet, mockade och pysslade. Så skönt att vara i stallet, rogivande på något vis. :) Innan hästarna skulle in pussade jag lite på prinsessorna i hagen. Flisan var mer social än vanligt idag, vilket var kul! Spindeln var som vanligt linslus och ville helst vara i kameran när jag skulle ta kort, men något kort blev det som inte bara är en mule. :) 
 
Åh, de ljusa öronen... Blir ju helt kär! 
 
Spindeln är helgalen i snön, och gräsen under!  Ligger jättefint hö i en hög precis intill, men mossan under snön är bättre, tydligen! 
 
Sedan skulle iallafall hästarna in, täcken skulle av och lite sådär. Sedan fick Spindeln sin dagliga genomgång med borstar, kratsa hovar och sådär. :) Duktig som alltid var hon, och snart har hon fattat grejen med att stå still när man lyfter fötterna, även om man inte är uppbunden. Allt har sin tid! ;) 

Imorgon ska jag åka och hämta pappa, så ska vi se om vi kan bryta oss in i min bil. Den står inte helt bra där den står, kan jag lugnt säga. Hoppas det går bra. :) Sedan var tanken att lastträna prinsessorna lite! :D 
 
Ha en bra fredagskväll! :D 

"Sleepyhead"

Kategori: Jozelle's Dairies

Jag är på jobbet och nu är det sovdags. :)

Imorse gosade jag lite med prinsessorna innan jag mockade. När stallet var färdigt gick jag in, åt frukost och värmde mig framför kaminen. Mys!

Tills mamma ropade iallafall... Då hade prinsessorna gått ur hagen, dragit sönder staketet och sprang nu runt på gården... Jaja, bara att hämta grimmorna och förbereda sig för en långdragen kamp för att få tag i dem, tänkte jag. Men inte då, Spindeln kom travande såfort hon såg mig och Flisan var inte långt efter... Härliga tjejerna, man kan ju inte vara arg på dem! :)

Men den hagen var ju körd iallafall, men det var ju tänkt att de snart skulle byta hage då vi fick bara byta lite tidigare. Nu går dem i vår hyggeshage, en stor, kuperad hage, perfekt för unghästar. :)

Aja, sovdags nu iallafall. Natti!

"Plans"

Kategori: Horseomaniac

Spindeln, hon växer i mina ögon varje dag. En så härlig, personlig liten häst! :D Dessutom har hon energi till tusen! Busar, springer, hoppar och skuttar. Flisan är måttligt road, men tar sig en svängom emellanåt också men oftast lockar maten mer. Typiskt Welsh Cobar! ;) 

Idag stod pälsglans på agendan, vilket gick från okej till läskigt till okej. Vi fortsätter en annan dag! Tränade med öronen med, så snart kan jag klippa bort det som sticker ut! :D Hennes öron är nog det sötaste jag sett, mörkbruna på utsidan men ljust beiga inuti! Ska försöka ta kort! :) 
 
Har massa planer för prinsessorna de närmaste veckorna. Hoppas kunna ta en promenad någon dag, och det ska lasttränas och "åk-tränas" ner till ridhuset. Tar ungefär en kvart ner i detta väglaget, men man kan stanna närsomhelst på vägen, så en perfekt sträcka för att åka på skoj. :)

Där ska de få bralla av sig, jag tror nämnligen att det är nyttigt för unghästarna att lära sig att ridhuset är något roligt. Efterhand kommer det plockas fram bommar, och om sådär en månad kanske de får ta några skutt på 20-30cm. Då ingen av hästarna ska bli några hoppkanoner finns det ingen som helst anledning att höja mer, jag vill som sagt bara att de ska tycka det är kul, samtidigt som vi belastar skelett, senor och ligament för hållbarare hästar. :) 
 
Jo, sen ska jag fixa leksaker till Spindelns box. Hon har så mycket energi och antagligen kli i tänderna, för hon pillar med saker hela tiden! Detta resulterar att jag har ett heltidsjobb att hänga upp allt hon kastar ner. "Varför tar hon inte bort det då?" tänker kanske ni då. Det är så enkelt att jag inte tror man löser något med att plocka undan grejerna. När man sedan vill ha saker där kommer hon riva ner igen. Därför hänger det nu ett trasigt lakan och en urtvättad handduk där nu, som helt enkelt inte gör något att hon river ner, kastar runt eller trampar på. Hon får utlopp för lite energi och förhoppningsvis tröttnar hon allt eftersom. Men, för att ge henne ännu mer sysselsättning ska jag alltså fixa något till boxen. Första igen är att såga ner lite sly från hygget och hänga upp, det kan hon dra i och gnaga på bäst hon vill. När den första är kass är det bara att fixa ny, vi har mängder! ;) Sen tänkte jag en boll eller något, men är dålig på sånt... Förslag? 

"I'm in love"

Kategori: Jozelle's Dairies

Efter jobbet imorse tog jag bussen till Borås, där jag hämtade pappas bil. Yep, har man ingen egen som går att komma in i så tar jag pappas! Tack pappa! :D Var ganska så trött så körde raka vägen hem till mig. 

Väl hemma skulle hästarna ha mat, och finaste Spindeln gnäggade så fort hon såg mig. Sötast! När jag var klar med att ge alla hästar vatten och mat i hagarna så frös jag som en gris så sprang in, gjorde mig en kopp te och gosade ner mig under filten! När det gjort sitt blev det att kolla upp lite grejer på datorn och sådär. Det händer lite just nu, massa utbildningar inbokat under de närmaste månaderna. Några stycken genom jobbet, men också en genom IOGT-NTO som heter "Alkokoll" där det givetvis är alkohol på tapeten! Spännande! :D 
 
Matvraket!
 
Sedan mockning och göra klart stallet, insläpp av hästarna och lite sådär. När hästarna var inne så tog jag och borstade av Spindeln. Lektion för mamma och syster, hästarna fick kvällsmat och nu ligger jag inbäddad under täcket, mys! :) 

"Early morning"

Kategori: Jozelle's Dairies

Idag var det att gå upp innan fem för tjugo över sex skulle jag åka med min moster till Borås, och innan dess skulle jag vara färdig, hästarna ute och stallet klart för insläpp.

Åkte med Susanne till hennes jobb där det blev frukost och småsnack. Nu är det lite ärenden innan jag börjar jobbet! :) Ha det bäst!

"Hey there"

Kategori: Horseomaniac

Idag släpptes våra fina små tjejer ihop. De hade talats vid ordentligt inatt, för idag var de kompisar och det var ju absolut inga konstigheter att gå ihop! ;) 
 
Finaste Spindeln! 
 
De fick gå ut utan täcken idag, trots vädret. Jag ville inte riskera att de skulle fastna i några gjordar eller så... Efter ungefär en timme ute såg jag dock att Spindeln frös, så då åkte täckena på. Öppna hagar utan vindskydd, så det blåser och blir kallt. Inga konstigheter med täckena heller. :) 

Tjejerna äter nöjt sin lunch!

"Beautiful girls"

Kategori: Horseomaniac

Då var det dagen med stort D! Upp tidigt, släppa ut hästarna, fixa stallet. Halv 8 var vi inpackade i bilen och påväg mot Stuteri Pepino PRE för att hämta min nya stjärna! En resa som tar 3 - 3,5 h så det var bara att åka. :) 

Väl framme bjöd Sara på kaffe och kakor, guld värt när man åkt så långt! Sedan plockade vi in Spindeln från hagen och rätt in i transporten. Duktig tjej! :D Vi ville åka så vi inte behövde köra henne när det blivit mörkt. Jag upplever att en del hästar tycker att ljusen som kommer ock går kan vara väldigt läskigt. Inte säkert att hon skulle gjort det såklart, men varför riskera något? Hon är ju ingen jättevan åkare, och en resa på över 3 h tar nog på krafterna som det är. 
 
Resan hem gick bra, hon var lite orolig till en början men lugnade sig snart och sedan var det nästan så man undrade om hon somnat eller kanske försvunnit? Men inte då, väl hemma när jag kom in i transporten stod hon där som ett ljus. :) Lastade ur och in i nya stallet, som hon aldrig gjort annat! 

Mamma och Thomas åker iväg igen för att hämta vår andra häst som vi haft hos ett par kompisar ett tag. Vårt Welsh Cob-sto Felicity som är lika gammal som Yolista! :) Under tiden står jag och pysslar lite med Y, borstar och myser. Nu är hon så ren att hon skiner! ;) Sedan fick hon prova sina täcken, och även nu stod hon son ett ljus. Regntäcket passade bra! Lite stort, alltså perfekt att växa i! :D Fleecetäcket var värre... Hade inte sett att det var sådana spännen som inte går att spänna in, men det var det... Skit, för då passar det ju bara "en storlek" på häst, gillar det inte alls. Men men, får väl sy om täcket, inte så svårt. :) 
 
 
Nu står hon och Felicity i varsin box och äter. Fina tjejerna, men Spindeln är ju finast såklart! ;D <3 

"Home is where your heart is"

Kategori: Horseomaniac

 
Då var Spindelns box redo för hennes ankomst imorgon! :D Vårt stall är väl inte världens mest moderna historia, det är i behov av lite renovering och ny färg, men hästarna trivs och mår bra, luften är bra och sådär. Med nytt spån, lite hö och sprillans nya täcken ska hon nog trivas alldeles utmärkt! 

Nu är det sovdags, för imorgon har vi en lång färd framför oss. Godnatt alla! 

"C'Mon"

Kategori: Horseomaniac

Just nu känns allt så mycket bättre... Känns som om min värld börjar hitta vad som är upp och ner igen. Istället för att bryta ihop varje gång jag tänker på min fina tjej ser jag alla fina minnen. Jag tog rätt beslut. Jag är säker. Hon är på en bättre plats nu, och trots att hon "bara var en häst" så tror jag att hon inte vill se mig ledsen. Hon har varit min stöttepelare som tröstat mig i vått och torrt tidigare, varför skulle det ha förändrats nu? Hon har en speciell plats i mitt hjärta, och där kommer hon att bo. För alltid.


Attans, nu gråter jag ändå... 
 
Aja, nu ser jag iallafall fram emot söndag. Dagen med stort D. Dagen då min nya pingla kommer till Fredriksberg. Dagen då jag får chans att lära känna en ny, helt fantastisk individ. Spindeln med de långa benen och de vackra ögonen, och de söta. små ljusa tussarna i öronen! Det kommer bli så bra, jag känner det på mig! 

Yolista P, jag ser fram emot att lära känna dig! 
 

"Aaarrrgghhh"

Kategori: Jozelle's Dairies

Ja, sådan har denna dagen varit. Vi blev sena på jobbet, men det löste vi utan problem. Sedan slutade jag, går till min bil och ser fram emot att åka hem till mormor och äta frukost i lugn och ro. Sätter i nyckeln i bildörren, låser upp dörren, tar tag i handtaget, drar och.... Inget?! Dörrfan går inte att öppna. -.- Tänker att "jaja, förardörren har ju krånglat innan" så går runt till passagerarsidan, sätter i nyckeln, låser upp, tar handtaget, drar och... Inget?! Igen!?! Vafan är detta?! 

Jag ringer mormor och morfar, ber dem komma med antifrostspray då de inte har låsolja. Sprayar på lister och lås på båda dörrar, händer inget. Springer till ett par gamla bekanta som bor nära och får en burk låsolja. Sprayar i låsen, ingenting händer igen. Desperat hämtar jag väldigt varmt vatten och häller på lister och lås. Inget händer. Vi ger upp, åker hem till mormor och morfar och äter frukost. 

Efter lunch hämtar Thomas mig och vi åker tillbaka till bilen. Efter en lång stunds slit slår vi fast att icket, vi kommer inte in i bilen. Min gamla bil har gett upp! Hoppas på plusgrader snart så den tinar, så jag kan försöka olja hela låsanordningen innifrån, och ha miljö-o-vänlig silikon på listerna. 

Thomas kör hem mig, jag ringer Folksam och skriver över Spindelns försäkring på mig. Efter det går jag ut i stallet, tar in hästarna och lånar mammas fina DeeDee igen. Red ut barbacka idag igen, fast idag bettlöst. Mysigt, DD är så härlig, underbar häst! 

Nu blir det en lugn, skön kväll inne i värmen innan jag måste komma på hur jag tar mig till jobbet imorgon. Hoppas det löser sig! :) 

"Keeping busy"

Kategori: Horseomaniac

Idag står jobb på schemat. Först möte och sedan börjar mitt pass, slutar vid 8 imorgon bitti. Känns bra! :) Först ska jag fixa mat att ha med mig, blir ju litegranna. 

Nu är min nya stjärna Yolista betald med, och vi hämtar henne på söndag! Ser fram emot det extremt mycket. En så himla trevlig liten häst! När vi hämtat lilla Spindeln så åker mamma och Thomas och hämtar Felicity, vårt andra sto född 2012. De kommer nog ha jättekul ihop! :D 

Men innan dess måste täcke införskaffas, och i samma veva köper jag en grimma som matchar, bara för att jag tycker det är kul. Täcket är ett måste, vi har inga vind-/regnskydd i hagarna då hästarna är inne på nätterna, och då vi bor relativt högt på ett berg blåser det rätt så bra, och regnet kommer från alla håll. Känns bra om man då kan täcka på dem, så de inte bara står och ser deppiga ut någonstans. :) 

"Winter"

Kategori: Horseomaniac

An angel got her wings, 
And we'll hold our heads up knowing that she's fine.
We'd all be lucky to have a love like that in a lifetime.

Friends stay side by side,
In life and death you've always stole my heart,
You've always meant so much to me, it's hard to believe
So much to me, it's hard to believe
So much to me, it's hard to believe this.
 
 
R.I.P Nagazaki
2003.03.09 -2013.01.07
 

"Good mourning"

Kategori: Jozelle's Dairies

Idag känns det tomt... Boxen är tom, och alla hennes grejer hänger på sina platser... Ska tvätta dem någon dag, så de är rena när fröken Spindel är stor nog. Klippte ju av Zakis svans igår morse med, och har tvättat den ordentligt nu. Ska i slutet av månaden beställa ett tagelarmband som de gör av hennes svans, eller åtminstone delar av den. Finns personer som gör det billigt, men då är spännen och så inte i äkta silver. Har dock hittat en tjej som gör tagelarmband, där spännen och "brickor" är helt i äkta silver, kan dessutom välja till swarowski-stenar, vilket jag kommer att göra. Hoppas det blir bra! 

Ska rida ut med lillasyster lite senare, lånar mammas Welsh Cob-sto DeeDee. Ska bli skönt, komma ut lite. :) 

"Farewell, my love!"

Kategori: Horseomaniac

Det har varit en tung dag idag, för idag var dagen då Zaki och Sessan avlivades. Samtidigt känns det lite skönt att det är gjort, så himla jobbigt att bara vänta på det.. Hursomhelst gick det bra, så bra det kan gå liksom. Mannen som kom hit var väldigt duktig på sitt jobb. noggrann, pratade med hästarna och klappade dem så det hela gick lugnt till. 

R.I.P
 
Princess Daizy, "Sessan", 1993.01.01 - 2013.01.07

Nagazaki. "Zaki", 2003.06.09 - 2013.01.07
 
 
 
Efter att allt var färdigt behövde jag något att sysselsätta mig med, så gjorde storstädning i Zakis box. Hela ströbädden åkte ut och väggarna skurades. Riktigt fint blev det, och imorgon får vattenhinken och krubban sig sitt så att allt är rent och fint tills Yolista kommer. 

På tal om Yolista så besiktigades hon idag, och gick igenom! Nu ska hon försäkras, grimma och täcke till henne ska inköpas och sedan hämtas hon hem på söndag! Jag längtar verkligen, ska bli så kul att få hem den lilla Spindeln med den stora personligheten! <3 

"Still counting"

Kategori: Jozelle's Dairies

Inventering idag, precis som igår. Idag dock hela dagen. Därefter blev det att räkna matte med kusin vitamin som behöver lite extra hjälp. Nu är jag helt snurrig i huvudet, för mycket siffror är inte nyttigt! 

Därefter kollade jag när lillasyster Josephine red lektion för Lotta, och hon skötte sig med bravur! Hästen med tycker jag! Nu har hon snart löst problemet med hennes vänsterhand, och då kommer de utvecklas hur fort som helst tror jag! Duktiga tjejer! :D 
 
Nu får vi se hur veckan blir. Den är väldigt oviss, och jobbig. Försöker ta en dag i taget. Går sådär. 

"Little things"

Kategori: Horseomaniac

Tidig morgon, dygnspass, direkt till mitt andra jobb för lite inventering. Långa två dagar, men det är kul att hålla igång. :)

När jag sedan kom hem pysslade jag med Zaki, underbara tjejen. Idag var hon sådär mysig, stod lös i gången och kollade runt medan jag pysslade med henne. Hon brukar tycka sådär om att kramas med idag kramades vi länge, länge och hon verkade tillochmed tycka det var lite mysigt. Bästa vännen, hon gör alltid att jag mår bättre... Ibland känner jag att jag inte vet vad jag ska göra när hon är borta, mitt allt liksom... Bara det enkla att kunna gå ut till stallet och få en riktig kyss av henne, samtidigt som hon möblerar om hela ens ansikte. Hennes mjuka blick när hon tittar på mig som säger att allt kommer bli bra. Hennes busgrejer som jag aldrig lyckats träna bort, och som hon bara gör när jag är på dåligt humör så jag börjar skratta för att hon ser så rackarns överjävlig ut. Alla de små sakerna som gör henne till just Zaki. Jag kommer sakna dem. Jag kommer sakna henne.. 

Får försöka trösta mig med att jag har en ny stjärna, Yolista. Lilla Spindeln som inte haft det så lätt heller, under sina 8,5 månader i livet. Hon har redan hunnit mista sin biologiska mamma när hon var bara några dagar gammal, och fick en fostermamma som i sin tur lämnade henne när hon bara var 5 månader. Som nu inte riktigt är med i flocken, ranglös utan mamma, och därför hellre hänger med i stallet och pillar än är med flocken. Dessutom ser jag något i henne som Z också har. Ser så fram emot att få hem henne och börja jobba med henne. 

Blir en presentation när vi hämtat gulllungen! :)

"Zombie"

Kategori: Jozelle's Dairies

Oj oj, nu händer det grejer! Inte blir det att sova imorgon inte, för nu blev jag inringt till att jobba dygnspass från och med imorgon bitti. Inte mig emot dock, så jag hoppar glatt i säng för att inte vara helt zombifierad imorgon! Trevlig kväll, och fredag, allihopa! :D 

"Forgive me"

Kategori: Horseomaniac

Idag ringde jag Lantbrukstjänst, beställde Zakis avlivning. Känns så hemskt, så overkligt att man har sån bestämmanderätt över någon annans liv.. Jag är dock fortsatt övertygad om att jag gjort rätt val! Hon ska inte behöva lida, då har jag tagit mitt ansvar för sent. 

De kommer nästa vecka, och jag kan inte hjälpa att jag hoppas det blir så tidigt som möjligt, helst måndag. Detta mest för min egen skull, det är inget roligt att vänta på direkt... De skulle ringa imorgon så vi kan bestämma dag och tid. Måste ju kunna förbereda, se till att jag är hemma. Dessutom ska hon ha fått lite lugnande innan, då hon ibland kan reagera på nya människor, speciellt om jag inte är riktigt så trygg som jag brukar. Då känns det lika bra att hon får lite, så tar hon det förhoppningsvis lite lugnare.
 
Syrrans gamla ponny Sessan ska avlivas vid samma tillfälle. Hon har varit rostig länge, och blir allt sämre så det känns som att det är dags. Hon har dessutom ganska kraftig eksem på sommaren som man märker tar allt hårdare på henne. Känns som ett vettigt beslut där också. 

Finaste Zaki! <3 

"Happy New Year!"

Kategori: Jozelle's Dairies

Hur var nyårsnatten för er andra? :)

Jag var hos Vicky, åt mat och kollade på film, Modig och Men in black 3. Jättemysigt! :) Hästarna i ridksolestallet i Länghem tog raketerna med ro, och Vickys hästar lika så. Hemma hade de flesta hästarna varit lugna, förutom vår gamla hariga ponny Sessan, men hon är rädd för sin egen skugga så jag vet inte om hon räknas riktigt. ^^ Några som inte tog fyrverkerierna så bra måste varit mössen, tre stycken hade hoppat i fårens vattenhink och drunknat inatt. :(

Idag ska jag bara ta det lugnt. Städa lite, fixa stallet, kolla när lillasyster rider lektion för Lotta. Imorgon är det jobb igen! :) Året börjar bra! :)