Jozelle's Dairies

.. om min vardag, och alla dess små ljusglimtar!

Härliga morgon!

Kategori: Jozelle's Dairies

Sitter ute i stallet. Packar höpåsar. Funderar. 

Tänk så mycket som har hänt detta året! Detta året har jag nog upplevt de flesta av känslor och är många erfarenheter rikare. Mött många människor och hästar, några har stannat, några har fortsatt sin resa. 

Jag har nog aldrig varit så ledsen som när jag fick ta bort Zaki. Hon fyllde mig med lycka på ett sätt som bara hon kunde. En helt fantastisk häst på sitt lilla vis, omtänksam och mjuk. 


Hjärtesorgen fylldes snart av nytt hopp när jag hämtade hem Yolista, min underbara pärla som förhoppningsvis kommer göra mig lycklig i många många år framöver. Hennes underbara psyke och lättlärdhet överraskar mig konstant och nu är hon lättlastad, tömkörd och van vid nästan all utrustning hon någonsin kommer behöva bära. Allt detta med ett lugn som bara Y har. Blir så spännande att köra in henne 2014! 


En häst som passerade och stannade några månader var ju Pselma såklart! En otroligt charmig tjej med massa talang och egen vilja. Nu bor hon i Jönköping och jag önskar hennes nya fodervärdar all lycka! :) 


Sist men inte minst har vi såklart mina fantastiska "medryttarhästar" Carlos och DeeDee! :D



Bland tvåfotingarna har det var så många! Nya vänner, förnyade vänner, nyttiga bekantskaper, osv. Här kör jag på det klassiska "Ingen nämnd, ingen glömd!"

Nu börjar det bli kallt så ska göra klart här! :) Hoppas ni haft ett fint 2013 och får ett än bättre 2014! :) 

Nyårsmål.

Kategori: Fitspoholic

Jag väljer att inte kalla det för nyårsmål istället för nyårslöften. Jag vill inte kalla det för löften då jag fungerar dåligt under "tvång" och mina mål är just det - mål. Principen är ju ändå densamma, men det känns bättre för min egen del. :) Jag har delat in dem i olika fack, hälsa och häst. 

Mina nyårsmål är följande: 

Hälsa: 
- Genomföra en detox på minst två veckor med start första januari. 
- Sätta ihop ettt träningsupplägg för mig, både till gymmet och försöka komma igång med lite löpning utomhus. 
- Gå ner lite i vikt. Slutmålet är 70kg, och vill ha kommit minst halvvägs till sommaren. 

Häst: 
- Köra in Yolista. 
- Y ska löshoppas för första gången.
- Kolla upp hennes tänder hos utbildad odontolog för häst. 
- Bli en bättre ryttare genom övningar avsuttet och på hästryggen, gå på kurser, läsa, etc. 

Jag är övertygad om att jag kommer lyckas, men det är skönt att ha det nedskrivet och på så vis påminna sig om dem. :) 

Storshopping!

Kategori: Fantastic

Både igår och idag har varit spenderardagar. Igår fick hästen sitt, och idag köpte jag mig nya kläder. Bara bra, användbara saker, inget onödigt - så det känns riktigt bra. Bara motiverade köp liksom, inte alltid man lyckas så bra! :) 

Igår var som sagt hästens dag. Spenderade en timme i Hööks Borås-butik och köpte nya kläder till Yolista. Hon fick ett täcke med tillhörande hals och en matchande grimma då den andra alltid är blöt och äcklig. Det var en nervös hemresa då det alltid är en chansning med täcken till en ädel, spinkig unghäst men till min stora lycka passade täcket PERFEKT! Halsen var lagom lång men lite stor om, inte helt perfekt men den kommer ju inte dra henne i halsen iallafall! :D 

Idag åkte jag och min fina lillasyster till Göteborg för sista minuten-mellandagsrea. Vi hittar på något tillsammans så sällan så det var jätteroligt! Hon hade inga pengar så blev ingen storshopping för henne, men jag inhandlade dess mer! En kofta från Bik Bok, Strapless Bra från Wonderbra, linne från Carlings, tröja från Chelsea och ett par jeans från Dr Denim. Allt satt som en smäck! :D Var sin latte från Starbucks blev det också såklart! Det är en dödssynd att vara i Göteborg utan att köpa något där! ;) Inhandlade lite alkoholfri dricka till morgondagen med, lite roligare än fanta på nyårsafton! :) 

Imorgon ska jag förbereda detoxen och träningsupplägget för januari. Jag har alltid älskat att gymma och gör det än, men har kommit ifrån det... Allt annat tar sån tid att det inte blir av, men jag hoppas att det blir ändring på det under 2014! :) Bättre kostvanor, mer träning! 

Denna vintern...

Kategori: Jozelle's Dairies

... lägger jag sadeln på hyllan! Eller ja, den får hänga kvar i sadelkammaren iallafall, för denna vintern tänker jag rida barbacka! :) 

Jag är så himla dålig på att rida barbacka, och behöver träna upp min följsamhet och balans. Perfekt! :) 

Red både Carlos och Cassie barbacka idag och är otroligt nöjd med båda som var duktiga och jättefina trots att jag satt där uppe och skumpade. :) efter passet blev det lite bus! <3