Jozelle's Dairies

.. om min vardag, och alla dess små ljusglimtar!

"Afraid of losing you..."

Kategori: Horseomaniac

Jaha, då har hästfysioterapeuten varit och kollat på Zaki idag. Skönt att ha gjort men inte allt för roliga nyheter tyvärr... Men vi tar historien från början! Jag berättade att Zaki var stel i höger bak vid longering förra veckan, kommer ni ihåg det? Ingen hälta direkt, utan en mindre rörelsestörning. Efter detta har hon fått vila för att se om det försvinner.. 

Idag, när Johannes från http://equos-sanos.se/ var och kollade på henne så började han men att fotografera henne med värmekameran. Den visade tydligt att hennes högra framben inte är helt hundra, det är dubbelt så varmt som de andra benen, vilket tyder på en överansträngning. Antagligen pga skadan som gjort att hennes hov är så "ful", och givetvis påverkar den balansen och musklerna i det benet. Värmen är tydlig upp till höger framknä, men även litegrann i överarmen och upp i bogen. Detta vet jag inte ens om det går att göra något åt, vi arbetar ju med balansen i hoven så gott vi kan, jag och hovslagaren. 

Sedan tar vi ut henne för att se hur hon rör sig, och idag handlar det inte om någon stelhet. Idag är hon ganska kraftigt halt på båda bak, mer på höger bak. 

Tar in henne, och Johannes går igenom henne, stretchar ur spänningar i hals och nacke, masserar och behandlar hela överlinjen med LED-ljus. Zaki tycker det är jätteskönt! 

Ut med henne igen för att se om det blivit något bättre vilket det blivit, men högst marginellt. 

Sedan finns det inte mycket mer Johannes kan göra, så imorgon ska jag ringa Skara Djursjukhus och hoppas få tid så tidigt som möjligt. Ångesten man får när man inte kan göra något och inte vet vad det är... Kommer hon någonsin bli bra? Åh, har ont i magen nu.. :( 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: