Jozelle's Dairies

.. om min vardag, och alla dess små ljusglimtar!

"I'm yours"

Kategori: Jozelle's Dairies

Igår kväll var jag ledig, hade absolut inget planerat och var dessutom helt ensam hemma. Passade på att spendera några lugna timmar i stallet, åt att göra precis ingenting. Klappade om hästarna och satt i spånet och pratade med Yolista en stund.
 
Just chillin'! 
 
Gosi!
 
Mest av allt vill hon ligga i knäet!
 
Den som säger att man inte kan köpa lycka för pengar har aldrig ägt en häst! <3

"It's only getting better!"

Kategori: Clickeromania

Hästeriet är så himla kul just nu! Det är det alltid, men extra nu. Är så lycklig med Spindeln som går från klarhet till klarhet, och så glad över att jag valt att träna henne med klickerträning! Dessutom är det lite annat på G, så kul! 

Vem blir inte glad av att mötas av en sånhär goding? 
 
I stallet har vi uppdaterat lite för att underlätta skötseln av alla hästarna. Höpåsar till alla hästar och deras olika mål mat, så de är packade i förväg. Hästarna har fått varsin färg för att hålla isär påsarna, och egna krokar att hänga påsarna på för att hålla ordning ytterligare. 
 
Rosa till Yolista, grönt till Felicity!
 
Utöver höpåsar har Yolista även bytt foder. Årets hö har lågt proteinvärde som lusern har hon fått, och kommer fortsätta att få såklart. Hon älskar det dessutom! :) Kraftfoder är dock bytt. Tidigare har hon fått Krafft Grov 125, men kände att jag ville ha ett som var speciellt utvecklat för växande hästar, inte bara för muskler utan för skelett och leder. Resultatet blev ett foder ur Pavo's föl- och unghästfoderserie, Pavo Podo Grow, för unghästar från 8 månader till 2 år. 
 
 
Yolista har så mycket energi så hon har fått en ny leksak i boxen, en Likit Boredom Breaker som hänger i taket. Hon pillar på den lite då och då, så vet inte hur mycket den hjälper, men den får hänga kvar. Kanske fattar hon tycke för den allt eftersom. :) 
 
Spindelns leksak! 
 
Klickerträningsmässigt utvecklas både jag och Yolista för varje dag som går! Jag blir bättre på att hålla koll på allt, klicka vid rätt tillfälle och komma på nya idéer. Spindeln fattar allt så måste komma nya idéer hela tiden, så hon utvecklas verkligen i rasande fart. För att hinna med har jag gjort i ordning en "klickerlåda" där jag ska ha det vi använder, och däri ligger också en träningsdagbok för att kunna se våran utveckling. 
 
Klickerlådan, som änsålänge är ganska tom.. 
 
Träningsmässigt har vi massor med grejer på gång med klickern. Vi lasttränar, stretchar med target, påbörjat apportering med target, går undan för tryck och pussas. :D 

Hoppas allt är bra med er och era hästar! 
 
 
 

"Is this still on?"

Kategori: Jozelle's Dairies

Hej mina vänner! :D 

Ser att trots min långvariga frånvaro har jag ett flertal trogna läsare, ni är UNDERBARA! TACK! :) 
 
Mitt försvar är att jag har jobbat på tok för mycket för att hinna med bloggen. Hästen tar tid, nära och kära tar tid, och sen fanns det inte så mycket tid över till bloggen. Hoppas det blir skillnad på det snart! Nytt schema på ingång, så sen blir det ordning på torpet! :) 
 
Hoppas alla haft det bra! 

"Feeling good!"

Kategori: Jozelle's Dairies

Känner mig nöjd med mig själv idag, och igår! Fixat massor! Sommarplanen, jobb, leksak till fröken Spindel, seminarie i Alkokoll-kursen och gym!
 
Nu är det sovdags, träning och jobb imorgon med! :)

"Gimme more"

Kategori: Jozelle's Dairies

... men imorgon är det dags att jobba igen! 

Idag har varit en lugn dag med underbart väder. Satt en stund i hagen hos hästarna, klickertränade Spindeln litegrann, och sen har jag bakat kanelbullar med mamma! Utöver det har jag massa pyssel för mig, men massa grejer som behöver lösas. Verkar lösa sig, men inget är riktigt hundra ännu. Håll tummarna! :) 

"Makes me happy!"

Kategori: Jozelle's Dairies

Ibland kommer jag att tänka på helt random saker, och idag har den saken varit vilka otroliga människor jag känner, men samtidigt så olika. Fantastiska, alla på sitt lilla vis! Tack för att ni finns, ville jag nog egentligen bara säga! :)

Underbar dag har det varit med! Jag har varit i det bästa av sällskap, fått beröm för min utveckling på gymmet, insett att min lilla häst fyllt de stora skor som Zaki efterlämnade med råge och är nu hemma i lugnet med en behaglig trötthet i kropp och själ.

Godnatt alla, och glöm inte att vara glada för det ni har!

"Guests: Josefine & Kira"

Kategori: Clickeromania

Josefine här, en trogen Jozelle-läsare.
Johanna har på senaste tiden skrivit mycket om klickerträning och inspirerat många inkl mig. 
I Januari månad fick jag ta bort min fina hoffe, Dacke, som jag klickat in för att finjustera vissa träningsmoment.
Klickern var i min smarta hoffes fall inte så nödvänding, i mitt huvud. Just då kändes det som att han läste mina tankar bättre och jag var en ganska typisk "brukshundstränare" - alltså väldigt traditionell kan man säga. 
Dock visade det sig att den var väldigt användbar när jag ville lära honom "rulla runt" (med hjälp av "target") och "pang! spela död."

Nu vart jag lite sidetracked - back to "vad Johanna inspirerade mig till" och anledningen till att jag skriver här.
För 3 veckor sedan så adopterade vi en 5årig, understimulerad, olydig bruksschäfer. 
När vi köpte henne, så kunde hon inte gå i koppel, hon kan knappt sitt/ligg/vacker tass och då menar jag att hon "kan" dem - men det kräver väldigt många dubbelkomandon och hon gör "tricket" väldigt långsamt. 
De första två veckorna har vi mest låtit henne anpassa sig till oss och kört lite koppelträning. 
Hon blir väldigt uppstressad när man försöker leka med henne och låt oss inte ens gå in på hennes kasta-pinne-hysteri.

Förra veckan, efter att ha läst Johannas inlägg gick jag till Djurmagazinet och köpte en klicker. 
Anledningen: jag vill lära henne att det är kul att lära sig saker igen, skapa en bättre kontakt mellan oss, lära henne att det är kul att samarbeta. 
Jag började i lugn och ro att klicka in henne. Klicka - godis. Klicka - godis/beröm. Klicka - ögonkontakt - godis. Klicka - ögonkontakt i lite längre tid - godis. OSV OSV. 
Vi körde små korta pass, då hon inte kan koncentrera sig så länge. 
Någon dag senare började vi köra targeting, med en penna som target. 
Jag som var van vid min hoffe, måste erkänna att jag började tappa tålamodet, efter två dagar med targeting-träning. Hon verkade ju inte förstå sammanbanden mellan de få gånger hon faktiskt gjorde något i rätt riktning och belöningen. 
ÅÅÅh, jag vart så frustrerad.
Men sen så. Helt plötsligt gjorde hon det gång - på gång - på gång.

Nu börjar hon viffta på svansen så fort jag tar fram klickern och följer mig vart jag än går. Det är som att jag håller en pinne i handen. 
Så nu kör vi lite targeting, jag lär henne "sitt" på nytt och det går alldeles utmärkt. Hon börjar "försöka" lista ut vad jag vill.

Så tack vare klickern och Johanna så har Kira börjat att vilja lära sig saker igen! :)

Tack Johanna, 
Puss från Josefine och Kira.

"Love it!"

Kategori: Fitspoholic

Igår fungerade inte mitt bredband och var inte på humör att tjafsa med min telefon för att blogga, så inget inlägg blev det, men nu är bredbandet tillbaka, och jag likaså! ;D 

 
Vad har hänt sedan sist då? 

Jo, jag red lektion på Alice's 6-åriga P.R.E-valack Colombiano aka Carlos! Gospojken skötte lektionen med bravur! Han har ju lite problem att hålla ihop galoppen och har tidigare varit lite stressad när han galopperat, men det blir bara bättre och bättre! Idag Gjorde han hyfsade galopp-fattningar, orkade hålla galoppen på volten i mer än ett halvt varv , håll sig lugn och fick lite rundning i kroppen, inte bara i halsen. Detta kanske låter som "lite", men det är stora framsteg om man jämför med hur det var bara för en månad sedan eller två. :) Tränade skänkelvikningar vilket gick bra med! :) 
 

Klickertränade lilla Yolista med, om har full koll på vad jag ber av henne. Ska fortsätta och utveckla detta! Hoppas på att hinna klicka henne lite i hagen imorgon, lite mer utrymme där! ^^ 

Idag har jag jobbat, och sedan stack jag till gymmet! Har varit borta ett tag, och det händes SÅÅÅÅÅÅ skönt att vara tillbaka! Helt otroligt vad jag missat träningen! Ska nog köpa hantlar att ha hemma, för att komplettera min TRX så jag kan komma igång bättre med min träning hemma. Dessutom ska jag nog börja träna med Vicky i Länghem. Dubbla gymkort men kommer ju använda båda, och det i Länghem är ju nästan gratis! ^^ 

Det blev uppvärmning i rodden, innan jag satte igång med träningen. Idag fick det bli rygg, baksida axlar och biceps. Nästa pass som jag hoppas och tror kommer att bli imorgon så blir det bröst, axlar, traps och triceps. Mitt upplägg är rörigt för ja... Jag har inget? Tills jag kommit igång kör jag på vad jag känner att behövs. Filar på ett upplägg dock! 

Skulle vilja komma igång med lite cardio med, till att börja med promenader så snart isen släpper men sedan börja springa och cykla. Hoppas att få lite stöd av min kollega Emelie när jag ska igång att springa, för hon är en riktig långdistansare! Hon är en bra coach med, precis vad jag behöver! På det ska jag börja cykla, till en början bara till Länghem eller så, men senare kanske längre. Kanske tillochmed till jobbet? Måste lösa lite med dusch och sådär, kan ju inte jobba helt dyngsvettig! :P

Mycket planer, och alla kommer säkert inte genomföras men bara att planera gör en motiverad, och motivation gör en glad! :D 

Stay motivated, and happy! Kram på er! 

"Education"

Kategori: Jozelle's Dairies

Idag har varit en dag i utbildningens tecken! 

Vid 7 imorse satte jag och E oss på tåget. Två byten och 1,5h senare var vi framme i Skövde, påväg mot Scandic där utbildningen skulle vara. "Barnets assistans - barnets möjlighet" hette utbildningen, och jag tyckte den var givande på många sätt, och hungriga behövde vi inte vara kan jag lova. Innan det ens började bjöds det på kaffe och macka, följt av fika, följt av massiv lunchbuffé och till sist bjöds det på kakbuffé, som mer var ett stort bord med massor av bakelser! Nom nom tyckte vi, såklart! ;) 

På vägen hem skrevs diskussionsinlägg i distanskursen Alkokoll som jag går, och nu sitter jag hemma hos pappa och tar det lite lugnt. 
 
Imorgon ska pappa byta några delar i min bil, så att den håller sig frisk och kry! :) Därefter ska jag rida lektion för Lotta på bästa Carlos. Tack Alice! :D 

Ha en bra fredag, allihopa!