Jozelle's Dairies

.. om min vardag, och alla dess små ljusglimtar!

"Better than the others"

Kategori: Chemophobic

Att tänka på när man tvättar håret med BM är att man inte får använda några som helst produkter som innehåller silikoner eller mineralolja, alltså måste hårspray, gel, mousse, värmeskydd osv kollas igenom. Många upplever dock att allt eftersom håret blir friskare behöver man inte styla håret så mycket, det blir "naturligt snyggt" så att säga. Vill man få ett långt, friskt hår så är det absolut att föredra, då mycket av det sliter på håret. 

Lite produkter som är lätta att få tag i nu då. Vi börjar med sista-schampoo tänker jag. :) Sista-schampoot är alltså ett schampoo med sulfater, men utan silikoner och mineraloljor. 

-Naturelle Schampoo, alla utom doften "lingon", finns i de flesta mataffärer.
-X-tra Schampoo, från Coop. 
-Änglamarks parfymfria schampoo, finns bl.a. på Coop. 
-Garant Såklart Schampoo, finns bl.a. på Willys och Hemköp. 

Men! Vill man inte köpa ett nytt schampoo för att använda några få gånger, trots att de är förhållandevis billiga, finns det en del produkter som du kanske redan har hemma. Till exempel funkar såpa och de flesta diskmedel hur bra som helst! :) Håret kommer kännas torrt efteråt så bombadera sedan med ett godkänt, vårdande balsam! 

När det kommer till tvättbalsam är det lite svårare, då olika människor behöver olika lätta/tunga balsam till både tvätt och vård. Kommer ta ett par väldigt lätta som exempel på tvätt då jag upplever det som det vanligaste, och tar sedan en blandning av medel- och mycket vårdande som vårdande balsam. Först: Tvättbalsam! 

-Bamse Balsam (CSS), finns bl. a. på Coop. 
-Garant Såklart Balsam/Conditioner, finns bl.a. på Willys och Hemköp. 
-Neutral Balsam, finns bl.a. på ICA. 
-X-tra Balsam, finns på Coop. 

...och vårdande balsam, utan inbördes ordning! 

-Fructis Volume Restructure No Silicone, finns i de flesta mataffärer. 
-Respons Avocado Oil & Shea Butter Balsam, finns i de flesta mataffärer.
-TRESemmé Naturals, finns i många matbutiker, bl.a. ICA. 
-Änglamarks parfymfria balsam, finns på Coop. 

Man får testa sig fram till vilket som passar just dig, och hur mycket. Tänk på att inte snåla med tvättbalsamet och skölja ur ordentligt, sedan ta så mycket vårdande du känner att du behöver i längderna. Vissa använder sitt tvättbalsam som vårdande med, och vissa använder inget alls. Lycka till! :) 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: