Jozelle's Dairies

.. om min vardag, och alla dess små ljusglimtar!

"Beautiful girls"

Kategori: Horseomaniac

Då var det dagen med stort D! Upp tidigt, släppa ut hästarna, fixa stallet. Halv 8 var vi inpackade i bilen och påväg mot Stuteri Pepino PRE för att hämta min nya stjärna! En resa som tar 3 - 3,5 h så det var bara att åka. :) 

Väl framme bjöd Sara på kaffe och kakor, guld värt när man åkt så långt! Sedan plockade vi in Spindeln från hagen och rätt in i transporten. Duktig tjej! :D Vi ville åka så vi inte behövde köra henne när det blivit mörkt. Jag upplever att en del hästar tycker att ljusen som kommer ock går kan vara väldigt läskigt. Inte säkert att hon skulle gjort det såklart, men varför riskera något? Hon är ju ingen jättevan åkare, och en resa på över 3 h tar nog på krafterna som det är. 
 
Resan hem gick bra, hon var lite orolig till en början men lugnade sig snart och sedan var det nästan så man undrade om hon somnat eller kanske försvunnit? Men inte då, väl hemma när jag kom in i transporten stod hon där som ett ljus. :) Lastade ur och in i nya stallet, som hon aldrig gjort annat! 

Mamma och Thomas åker iväg igen för att hämta vår andra häst som vi haft hos ett par kompisar ett tag. Vårt Welsh Cob-sto Felicity som är lika gammal som Yolista! :) Under tiden står jag och pysslar lite med Y, borstar och myser. Nu är hon så ren att hon skiner! ;) Sedan fick hon prova sina täcken, och även nu stod hon son ett ljus. Regntäcket passade bra! Lite stort, alltså perfekt att växa i! :D Fleecetäcket var värre... Hade inte sett att det var sådana spännen som inte går att spänna in, men det var det... Skit, för då passar det ju bara "en storlek" på häst, gillar det inte alls. Men men, får väl sy om täcket, inte så svårt. :) 
 
 
Nu står hon och Felicity i varsin box och äter. Fina tjejerna, men Spindeln är ju finast såklart! ;D <3 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: