Jozelle's Dairies

.. om min vardag, och alla dess små ljusglimtar!

Spanjoren.

Kategori: Horseomaniac

Hjälpte Alice med Carlos igår eftermiddag också! Han har känts lite avig några dagar, upplever både jag och Alice, så nu blir det ändring i träningen och se om han blir go och glad igen. Sen ska han till tandläkaren med, det är det enda som inte är kontrollerat på honom. :) 

Träningen igår var enkel och fokus låg på en rund galopp och kroppskontroll. Övningen kallar jag för klockan, en 20metersvolt med fyra bommar, jämnt fördelat på volten - en åt varje sida. Jag hoppas att ni förstår, annars får ni fråga! Svårt att förklara. :) Den kan man både rida och longera över. Vi valde att longera i bara grimma. Skritt, trav och galopp. Första varven i galopp var svårt, sen kom Carlos in i en jättetrevlig rund galopp i kanske två varv innan han blev för trött. Samma sak i andra varvet. Jättenöjd var han med sig själv, frustade och slickade sig om munnen. Vi var också nöjda med duktiga C, som belönades med stretch och lite godis när han kom tillbaka till stallet. :) 

Tror att vi ska fortsätta med sådan träning, för han verkade positiv och tycka det var kul, samtidigt som vi låter rygg och mun vila. :) 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: